CHANGE YOUR LIFE WITH

CHANGE YOUR LIFE WITH "SEL" PROJESİ

Okulumuz 2/B sınıfı Öğretmenimiz Nilgün Köseler ve sınıfı ile 3/C sınıfı Öğretmenimiz Leyla Atılgan ve sınıfı yeni bir eTwinning projesine başlıyor. Projenin adı Change Your Life With "SEL ". Proje; Türkiye, Romanya ve Yunanistan ile ortak gerçekleştiriliyor.

27.11.2023 114

Sosyal-duygusal öğrenme “okul, iş ve yaşam başarısı için hayati önem taşıyan öz farkındalık, öz kontrol ve kişilerarası becerileri geliştirme süreci” olarak tanımlanabilir.

Sosyal-duygusal öğrenme veya kısaca SEL, eğitimde önemli bir kavramdır çünkü öğrencilerin okul, çalışma hayatı ve ötesinde gezinmek için gerekli becerileri edindikleri bir çerçevedir. Özellikle kendini

koruma, kendini kontrol etme, ilişki kurma ve karar verme konularında yardımcı olur.

Öğrencileri olumlu ilişkiler kurmak, problem çözmek, akıllı kararlar vermek ve gerekli öz farkındalık düzeyine ulaşmak için beceri, yetenek, araç ve bilgi ile donatmak, insan gelişiminin hayati bir parçasıdır.

Sosyal-duygusal öğrenme aynı zamanda eğitim başarısının temelini de sağlayabilir. Ayrıca, sosyal-duygusal öğrenme, yaygın ve erişilebilir eğitim için zorlayıcı olarak oynayacak bir role

sahiptir. Okullar farklı geçmişlere sahip, farklı zorluklarla karşılaşan insanları kucakladıkça, öğrencilerin bunu anlamaları ve empati ve şefkat geliştirmeleri gerekir.

Tüm bunlardan yola çıkarak son derece önemli olan bu becerileri öğrencilerimize kazandırmak amacıyla, kuruculuğunu Türkiye'den okulmuz 2/B sınıfı öğretmeni Nilgün Köseler'in yaptığı ve okulumuz

sınıf öğretmenlerinden Leyla Atılgan'ın ortak olduğu "Change Your Life With " SEL "projesi başladı. Proje kasım -şubat ayları içerinde yürütülecektir.

Projemizde neler var?

*İsbirliği

*İletişim

*Sosyal sorumluluk

*Ekip çalışması

*Problem çözme

Proje uygulamalarımızdan örnek fotoğraflar:

27-11-202327-11-202327-11-2023